Radost je váš cíl (ukázka z připravované přednášky)

16.03.2015 16:55

Dá se říci, že je to nepsaná povinnost jak prožít svůj život. Mluvím však o vašem stavu vnitřním, ne že si budete stále radost dělat hmotnými věcmi.

Co vám brání v radosti je vaše touha, lpění, iluze, ego čili nízký stav vědomí.

Nedělejte ze života frašku, ale zkuste ho brát s humorem. Laskavý humor velmi osvěžuje, nabíjí člověka novou energií, zlepšuje imunitu, lépe se zvládá i bolest. Je to způsob vnímání světa, pro který se každý může dobrovolně rozhodnout i když je dědictvím po rodičích tragéd a skeptik.

Abyste mohli dospět do bezpodmínečné radosti, je třeba začít svým životům rozumět. Čas žní se blíží. Proto jednotlivci i lidstvo sklízí, co zaseli. Určitě nikdo a nic náhodně, ale vše dle vesmírných zákonů bez ohledu na to, zda jim lidé rozumí či nikoliv.

Je dobré se dopředu připravit na to, že chcete přijímat věci a situace tak, jak budou samy přicházet bez vašeho věčného souzení a posuzování. Vše co se děje teď je odrazem toho co se dělo v minulosti a jak smýšlíte o světě a lidech právě teď.

Dokud budete chtít životu diktovat stále své „chci a nechci“, můžete se dostat do velkých problému i zdravotních. Jen dočasně můžete mít svůj život pod kontrolou, pak se vám stejně vymkne a půjde si svou cestou, i když se mu nepřizpůsobíte a budete s ním stále bojovat.

Mějte odvahu začít vidět svět a sebe vněm daleko pravdivěji než jste vše viděli dosud. Vaše vyrovnanost či nevyrovnanost přímo závisí na tom, jak dokážete čelit pravdě a kolik Pravdy ve svém životě vůbec unesete. Zatím jsou vaše životy jednou velkou iluzí, které jste se naučili říkat pravda a vnímáte ji jako jedinou vaši jistotu. V životě se vám sama Pravda vyjevuje velmi často, vy jí však nevnímáte, protože tomu nevěříte.

Sundejte vaše masky, skrze které komunikujete s ostatními, sundejte i růžové brýle, které vám brání vidět tvrdou realitu života. Přijímejte životní situace, tak jak přicházejí a skrze hluboký prožitek je zase propouštějte. Začnete-li je skladovat ve své hlavě, bez pomoci psychologa či psychiatra se neobejdete...

(pokračování v rámci přednášky na květnové Ezoteře 23.5. 2015)